Hoe geraak ik in de Therminal?

De activiteiten van Moeder Theepot gaan altijd door in één van de zalen van de Therminal. Helaas is het alom bekende – heel steile – straatje langs waar de meeste mensen naar de Therminal gaan tijdelijk onderbroken (5 oktober – 31 december). Daarom hier een makkelijk plannetje langs waar je nog allemaal naar de Therminal kan geraken!

weg naar Therminal

Hoe geraak je er: 

De rode lijn is de onderbroken kerkwegel die naar de trappen van de Therminal leidt, de groene lijnen zijn de twee mogelijke alternatieve routes.

  • Bij de route via het Rectoraat en de Scheldekaai wandel je achter de gebouwen van het Rectoraat, langs het water tot aan de Therminal. Klim hier de trappen naar boven en je bent aangekomen aan de ingang!
  • Bij de tweede route moet je door de gebouwen van de Faculteit Economie. Wandel naar de ingang van deze faculteit op het Sint Pietersplein (naast de Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk). Neem de trap naar beneden en sla linksaf. Wandel de lange gang van de Hoveniersberg uit en kom weer buiten aan de kant van de Therminal. Hier kan je dan de trappen naar beneden nemen naar de ingang van de Therminal. Opgelet, de Hoveniersberg sluit om 22.00 uur!